Projects

Venice Courtyard House

Location: Venice, CA
Completed: 2015

Located in the Oakwood neighborhood of Venice Beach, the Courtyard House is a new single family residential development that pushes the envelope of indoor-outdoor living. In plan, the ground floor of the house has visual continuity between each defined living, kitchen and dining space, located around a central private courtyard with pool. Double height glazing and open-to-above spaces surround the perimeter of the courtyard which physicallyThe opens up and connects the entire ground floor by means of Fleetwood sliders and minimized structural elements. This virtually doubles the living space of the ground floor, providing a unique alternative to a traditional backyard that optimizes the Southern California environment and lifestyle.

On the second floor, the Master bedroom is separated by a bridge, with views over the central courtyard. A separate recreative room above the three car garage in the rear of the yard serves as additional guests quarters, equipped with a separate private bathroom.

SSA is responsible for all design, permits & construction documents, construction administration, finish and fixture selection as well as landscape for this new residence.

© Copyright 2016 Scott Shields